Vieringen - Antoniuskerk Utrecht

Ga naar de inhoud

Vieringen

V I E R I N G E N


Antoniusvieringen
Op zondag is er de 'Antoniusviering'. Deze beginnen om 10.00 uur. 
Voorgangers in deze vieringen zijn: Michiel Kersemaekers en voorgangers op uitnodiging.

In de afgelopen periode hebben we in onze kerk een nieuwe liturgie ontwikkeld en en uitgeprobeerd, met vertrouwde en met nieuwe, eigentijdse vormen. Er is een viering ontstaan met een eigen kracht en kleur. We noemen deze de Antoniusvieringen. 
Voor het Maria-altaar is een kapel ingericht voor deze vieringen waarmee zij een eigen plek hebben gekregen in de Antoniuskerk. 

Ontmoeting
Na alle vieringen is er gelegenheid voor kennismaking en ontmoeting. We vinden het fijn als u na afloop nog een kopje koffie of thee komt drinken.

Vervoer: 

Indien u op zondag door ziekte/ouderdom niet meer naar de kerk kunt komen, wilt u dit dan aangeven? Wij kunnen dan samen kijken wat we voor u kunnen betekenen. (telefoon: 030-2930879 - secretariaat)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(GAST)VOORGANGERS

Mariëtte Roest


Gastvoorganger Mariëtte Roest stelt zich voor:

Sommigen van jullie heb ik al mogen leren kennen bij een Antoniusviering, maar voor degenen die mij niet kennen stel ik mij graag nog even voor: ik ben Mariëtte Roest, 30 jaar en woonachtig in de Vogelenbuurt in Utrecht samen met mijn man.

Ik volg een HBO deeltijdopleiding theologie, ook hierin Utrecht. Aankomende september ga ik mijn laatste studiejaar in. Via mijn vorige stage bij de PKN (Kerk Utrecht - West) leerde ik de Antoniusgemeenschap kennen en afgelopen april mocht ik voor het eerste bij jullie voorgaan. Een mooie ervaring die ik graag herhaal na de zomer.

Ik ben van huis katholiek, en ben daarnaast geïnterssseerd in oecumene. Daarom zijn mijn man en ik vaak te vinden bij de Taizé leefgemeenschap Ki tov. Daarnaast zijn we actief bij Sant 'Egidio, een lekengemeenschap oorspronkelijk uit Rome, die inzet op vriendschap met en extra aandacht voor ouderen, kinderen, dak- en thuislozen en vluchtelingen.


Naast mijn opleiding werk ik drie dagen als onderzoeker in de zorg vanuit mijn vorige studie psychologie. Uiteindelijk hoop ik als geestelijk verzorger aan de slag te gaan in een zorginstelling. Naast werken en studeren vind ik het leuk om te lezen, te wandelen en creatief bezig te zijn.


Graag leer ik u ook beter kennen, tot ziens!Marian Geurtsen

Gastvoorganger Marian Geurtsen stelt zich voor:

Van huis uit ben ik gepokt en gemazeld in de katholieke traditie. Ik heb theologie gestudeerd in Heerlen en in Utrecht, ben geïnspireerd door de Oecumenische Vrouwenbeweging en door de spiritualiteit van Iona. Sinds een aantal jaren werk ik als zelfstandig ondernemer op het gebied van liturgie en rituelen, met name kalenderrituelen. Ik noem mezelf Schatgraver in de traditie, want ik vind niets zo boeiend als oude vergeten (heiligen)-verhalen en tradities uit de christelijke schatkist opnieuw doordenken en ontwikkelen voor nieuwe doelgroepen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Gebedsintentie aanvragen

Nu er geen eucharistievieringen mee zijn in onze kerk, krijgen de misintenties een andere naam: gebedsintenties. Gebedsintenties worden op zondagen voorgelezen bij het lichtritueel. Bij het licht van paaskaars, het licht van Christus, bidden we voor wie en wat ons dierbaar is.

U kunt een persoonlijke gebedsintentie aanvragen.

 

Hiervoor geldt de volgende regeling. Een gebedsintentie vraagt u aan door:

- een mail te sturen aan Astrid Baars (antoniusvanpadua@hotmail.com). U vermeldt daarin voor wie de gebedsintentie is en voor welke zondag het bedoeld is. Of

-   U noteert de naam van de overledene in het intentieboek dat voorin de kerk ligt. De naam wordt dan in de viering van die dag bij de voorbede afgeroepen.

Een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de continuïteit van onze gemeenschap wordt op prijs gesteld.

U maakt het bedrag over naar  NL50 INGB 0000 7232 25 t.n.v. Antoniuskerk, Utrecht. o.v.v. de zondag van de gebedsintentie.

Of u doet uw bijdrage in het collecte mandje.

Als een parochiaan overlijdt, dan is het standaard gebruik dat wij zijn/haar naam gedurende 6 weken afroepen.

 

 

Terug naar de inhoud